Personen

Personen
 
Personen - o.a. Theodor Hüniës-Stemann
 
Personen - o.a. Theodor Hüniës-Stemann
 
Personen - moeder Theodor Hüniës-Stemann ?
 
Personen - o.a. Theodor Hüniës-Stemann
 
Missiezuster
 
Missiezuster
 
Missiezusters
 
Karel Lodewijk van Keverberg
 
Johann Gottfried Rademacher
 

Er zijn een aantal foto's van personen/bezoekers op kasteel De Keverberg, waarvan niet altijd duidelijk is wie het zijn. Maar van sommigen bijvoorbeeld getekent of op schilderij is wel bekend wie ze zijn.

Foto 1: onbekend.

Foto 2: De man met baard is Theodor Hüniës-Stemann, te midden van zijn Duitse familie. Hij was destijds pater-rector van het Aloysiuspensionaat alhier. De dame - zittend vooraan - draagt het zilveren kransje op het hoofd dat de pater in 1928 kreeg bij de viering van zijn 25-jarig priesterjubileum. Het is zeer waarschijnlijk zijn moeder, rechts vader Hüniës-Stemann.

Foto 3: De man met baard is Theodor Hüniës-Stemann, de vrouw op de stoel is waarschijnlijk zijn moeder.

Foto 8: De foto is net buiten de poort van de Binnenhof richting Dorpstraat genomen, waarschijnlijk 3 missiezusters, die op bezoek waren bij de Congregatie in Kessel ?

Foto 9: Karel Lodewijk (*Haelen 14-03-1768 - †'s Gravenhage 30-11-1841) was een politicus in het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden en Nederland.

In de tijd van het Koninkrijk Holland en het Eerste Franse Keizerrijk was hij onder-prefect in Kleef van 1805 tot 1810. Op januari 1809 werd het land van Kleef getroffen door een van de grootste overstromingsrampen uit de geschiedenis van het gebied. Charles Louis Guillaume Joseph de Keverberg de Kessel ontving van Napoleon Bonaparte het ridderteken van het Legioen van Eer vanwege zijn inspanningen voor de rampbestrijding na die overstroming.

Hij werd vervolgens prefect van het departement Ems-Supérieur van 30 november 1810 tot de opheffing van het departement in 1814.

Tussen 1815 en 1817 was hij gouverneur van de Nederlandse provincie Antwerpen en vervolgens, van 1817 tot 1819, gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen. Later was hij ruime tijd lid van de Raad van State.

Op 16 februari 1816 werden hij en zijn broer bij Koninklijk Besluit benoemd in de ridderschap van Limburg met de titel baron waardoor zij en hun nageslacht gingen behoren tot de Nederlandse adel.

Charles Louis Guillaume Joseph de Keverberg de Kessel hield zich verder bezig met het verzamelen van statistieken over in het bijzonder Oost-Vlaanderen. Over zijn statistische methoden correspondeerde hij onder meer met Adolphe Quételet, die later van zijn data gebruik zou maken. Verder verschenen er publicaties van Van Keverberg van Kessel op het gebied van de staatshuishoudkunde, het staatsrecht en geschiedenis. Om die reden werd hij in 1820 uitgenodigd als lid van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde.

Vanwege zijn verdiensten werd Van Keverberg van Kessel bovendien bij het einde van zijn leven benoemd tot commandeur in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
(Bron: Wikipedia)

Foto 10: Johann Gottfried Rademacher (*Hamm - graafschap Mark 4 augustus 1772 in - †Goch 9 februari 1850) was een Duitse arts, medisch auteur en bedenker van zijn eigen genezingssysteem.
(Bron: Wikipedia)

 

Op de en-of-andere manier hadden we wel wat te zoeken op kasteel De Keverberg.

 

 

 

 

 

 

SOUNDUPLOAD_DIR_MP3PL

Datering foto ca. 1770 - 1939
Fotograaf
Collectiehouder Kasteel De Keverberg
Plaats
Straat
Categorieën Families/Personen

Meer info

In de kaart zijn verschillende functies beschikbaar.

muis/vinger bediening
  • verschuiven door met de muis de kaart vast te pakken kunt u deze verschuiven
  • overzichtskaart met het < knopje rechts onderin de kaart kunt u een overzichtskaart uitvouwen
  • in- en uitzoomen door op de + en - knoppen links bovenin de kaart kunt u meer of minder detail in de kaart bekijken
  • thema's aan- of uitzetten na op het ≡ ikoon te klikken aan de rechterkant van de kaart krijgt u een overzicht van de beschikbare kaarten en thema's, u kunt hier een selectie maken.
  • informatie opvragen in de kaart kunnen zich elementen bevinden die meer informatie dragen, door erop te klikken kunt u deze opvragen
  • volledig scherm weergave met behulp van de ⛶ knop kan de kaart worden gemaximaliseerd, gebruik de ▢ knop om weer terug te gaan naar pagina weergave.
toetsenbord bediening

Voor toetsenbord bediening dient u de kaart te activeren middels de tab toets (als de kaart actief is vertoont deze een focus ring).

  • verschuiven met behulp van de pijl toetsen kunt u de kaart verschuiven
  • overzichtskaart met het + knopje rechts onderin de kaart kunt u een overzichtskaart uitvouwen
  • in- en uitzoomen door op de + en - knoppen links bovenin de kaart te klikken of de + en - toets te gebruiken kunt u meer of minder detail in de kaart bekijken
  • thema's aan- of uitzetten na op het ≡ ikoon te klikken aan de rechterkant van de kaart krijgt u een overzicht van de beschikbare kaarten en thema's, u kunt hier een selectie maken.
  • informatie opvragen in de kaart kunnen zich elementen bevinden die meer informatie dragen, middels de i toets activeert u een cursor die met de pijltoetsen verschoven kan worden, met de enter toets voert u een opvraag actie uit. Gebruik de i of de escape toets om deze functie weer uit te schakelen en terug te keren naar navigatie modus
  • volledig scherm weergave met behulp van de ⛶ knop kan de kaart worden gemaximaliseerd, gebruik de ▢ knop om weer terug te gaan naar pagina weergave.

Het kan zijn dat een aantal van deze functies niet beschikbaar is gesteld door de auteur van de pagina of de beheerder.

 

Locaties in de kaart
id symbool latitude longitude beschrijving
1 marker-red 51.29063º 6.05593º

Personen


Opmerking:
P C S L P
 
  • beeldbank/4b160750/2024-08/767687_00000375.txt
  • Laatst gewijzigd: 2024/11/24 15:17
  • door 127.0.0.1
  •  |  Gerealiseerd met Haima logo